Урбан инвест најуспешен на „Фунакоши Гичин опен 2017“ (ФОТО)

Карате клубот Урбан Инвест со освоени 9 златни, 9 сребрени и 14 бронзени медали беше прогласен за најуспешен клуб на натпреварот во кати и во генералниот пласман кати и борби на Меѓународниот турнир „Фунакоши Гичин опен 2017“ во Скопје.

Покрај пехарот за најуспешен клуб, Петар Аврамов беше прогласен за најуспешен натреварувач во кати.
На натпреварот учество земаа 556 натпреварувачи од 40 клубови.


Златни медали:
1. Владанка Аврамова – кати кадетки.

 1. Владанка Аврамова – кати јуниорки.
  3. Надица Цветковска – кати 2007 година.
  4. Александар Стојков – кати поединечно 2006 година.
  5. Филип Гурев – кати поединечно 2005 година.
  6. Петар Аврамов – кати поединечно 2004 апсолутно ниво.
  7. Петар Аврамов – кати поединечно 2004 година, 3 ниво.
  8. Сузана Гурева – кати поединечно 2010 година.
  9. Ката тим 2004/2005 година во состав: Петар Аврамов, Никита Николоски и Дени Николовски.

Сребрени медали:
1. Данка Стојкова – кати поединечно 2006, 3 ниво.
2. Данка Стојкова – кати поединечно 2006 година, апсолутно ниво.
3. Марија Трајкова – кати поединечно 2004 година.

 1. Никита Николоски – кати поединечно 2004 година, 3 ниво.
  5. Кристијан Митрев – кати поединечно 2007 година.
  6. Мартин Прстенков – кати поединечно 2007 година.
 2. Ката тим кадетки – јуниорки во состав: Владанка Аврамова, Стефанија Грозданова и Миа Маневска.
  8. Ката тим 2006/2007 година во состав: Надица Цветковска, Данка Стојкова и Викторија Гурева.
  9. Ката тим 2004/2005 година во состав: Данка Стојкова, Марија Трајкова и Снежана Габева.

Бронзени медали:
1. Анастазија Ристов- кати поединечно 2004 година, 2 ниво.
2. Стефанија Грозданова – кати поединечно 2004 година, апсолутно ниво.
3. Стефанија Грозданова – кати поединечно 2004 година, 3 ниво.

 1. Снежана Габева – кати поединечно 2004 година, 3 ниво
 2. Анастазија Ристов – кати поединечно 2004 година, апсолутно ниво.
 3. Никита Николоски – кати поединечно 2004 година, апсолутно ниво.
  7. Дени Николовски – кати поединечно 2004 година, 3 ниво.
  8.Мартин Прстенков – кати поединечно 2007 година, 2 ниво.
  9.Кристијан Митрев- кати поединечно 2007 година, 3 ниво.
 4. Мери Манчева – кати поединечно 2005 година, 2 ниво.
  11. Мелани Богева – кати поединечно 2004 година, 2 ниво.
  12. Елеонора Сеизова – кати поединечно 2009 година.
 5. Викторија Гурева – кати поединнечно 2007 година, 2 ниво.
  14. Ката тим 2006/2007 година во состав: Александа Стојков, Кристијан Митрев и Мартин Прстенков.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО