Урбан инвест газеше се пред себе на Белградскиот победник

Карате клубот Урбан инвест со 12 златни, 6 сребрени и 7 бронзени медали е второпласиран на ранг листата во кати и во севкупниот пласман на „Белградски победник“. 

Urban invest vo Belgrad

Меѓународниот турнир „Белградски победник – Трофеј на Белград“ се одржа на викендов (26 октомври). На натпреварот учество земаа 1357 натпреварувачи од 126 клубови од 18 држави: Македонија, Србија, Црна Гора, Босна, Хрватска, Словенија, Унгарија, Романија, Русија, Израел, Молдова, Украина, Шведска, Данска, Словачка, Белорусија, Германија и Република Српска.

Освојувачи на медали, златни:

1. Петар Аврамов-кати поединечно 2004 година А класа.
2. Петар Аврамов-кати поединечно 2004 година апсолутно ниво.
3. Блаже Коневски – кати поединечно 2001 година Б класа.
4. Моника Kоцх – кати поединечно 2001 година Б класа.
5. Јована Манева – кати поединечно 2005 година класа Е.
6. Ивона Муфтарова – кати поединечно 2002 година Б класа.
7. Тамара Манева – кати поединечно 2001 година Е класа.
8. Марија Ѓорѓиева – кати поединечно 2001 година Д класа.
9. Филип Гурев – кати поединечно 2005 година Е класа.
10. Ката тим девојки 2002 година во состав: Владанка Аврамова, Ивона Муфтарова и Миа Маневска.
11. Ката тим женски 2005 година во состав: Цветанка Стојева, Данка Стојкова и Јована Манева,
12. Ката тим машки 2001 година во состав: Петар Аврамов, Игор Јовков и Блаже Коневски.

Сребрени медали:

1. Владанка Аврамова-кати поединечно 2002 година А класа .
2. Цветанка Стојева – кати поединечно 2005 година Е класа.
3. Кристина Тодорова – кати поединечно 2001 година Ц класа.
4. Марија Трајкова – кати поединечно 2004 година Е класа.
5. Блаже Коневски – кати поединечно 2001 година апсолутно ниво.
6. Ката тим девојки 2001 година во состав: Моника Коцх, Марија Ѓорѓиева и Кристина Тодорова.
Бронзени медали:
1. Игор Јовков – кати поединечно 2002 година Д класа.
2. Стефанија Грозданова – кати поединечно 2004 година апсолутно ниво.
3. Лидија Ангелкова – кати поединечно 2001 година Ц класа.
4. Данка Стојкова – кати поединечно 2006 година, апсолутно ниво.
5. Миа Маневска – кати поединечно 2002 година, Б класа.
6. Ката тим машки 2004 година во состав: Петар Аврамов, Кристијан Стојев и Филип Гурев.
7. Ката тим женски 2004 година во состав: Стефанија Грозданова, Марија Трајкова и Анастазија Ристов.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО