Универзлаци водат во Првата, a АС во Младинската бокс лига

По 4.коло на Првата и Младинската бокс лига на Македонија во водство во Првата лига е екипата на Универзалци со 50 бода пред Пелистер 2007 со 43 и Алексо Огненовски со 40. Во Младинската лига Ас од Прилеп е водечки со 58 бода, втор е Синди со 34 и на трето место е Фамилија Демирови со 25.

Во 4.коло кое се одржа во Прилеп на 22 октомври најмногу бодови во сениорска конкуренција освои Пелистер 2007 14, па Аперкат 9, Шкендија но лимит 8, Универзалци 7, Хасан бег и Синди по 6, Ас 3 и Алексо Огненовски 2.

Во Младинската лига најуспешен беше Ас со 17 бода, Хасан бег освои 11, Пин пнатер тим и Фамилија Демирови по 8, Пелистер 2007 и Синди по 5, Баргала и Шкнедија но лимит по 4.

Резултати 4.коло:

Деца
48 кг Александар Панов (Пинк пантер) – Бирџан Демиров (Фамилија Демирови) 2-0 ТКО Р1
52 кг Сонер Ајрушов (Ф. Демирови) – Алтин Јахии (Хасан бег) 2-1
54 кг Рушан Алими (Хасан бег) – Теодор Тошески (Ас) 1-2

Кадети
52 кг Илчо Малиновски (Ас) – Мердијан Алими (Хасан бег) 0-2 ТКО Р1
57 Албин Абази (Шкенидја но лимит) – Адријан Рустемовски (Пелистер 2007) 0-2 предадена Р1
80 кг Тео Тиков (Пинк пантер) – Матеј Чатлески ( Ас) 0-2 ТКО 1
+80 кг Вилијам Димитриевски (Баргала) – Лиси Коџоџику (Синди) 0-2 предадена Р1

Јуниори
63,5 кг Леонардо Лима (Шкендија н.л.) – Ален Рустемовски (Пелистер 2007) 0-2
67 кг Ружди Рустемовски (Пелистер) – Филип Ивановски (Универзлаци) 2-0 ТКО Р1
80 кг Мануел Абдуловски (Ас) – Тихомир Петровски (Аперкат) 0-3
86 кг Христијан рајков (Аперкат) – Јетмир Јахиу (Хасан бег) 0-3

Сениори
67 Рамон Казимов (Пелистер) – Дион Лена (Синди) 0-3
80 кг Харитон Николовски (Универзалци) – Али Аземи (Шкендија н.л.) 0-2 ТКО Р2

Табела Прва лига

1.Универзалци 50
2.Пелистер 2007 43
3.Алексо Огненовски 40
4.Хасан бег 31
5.Шкендија но лимит 25
6.Синди 22
7.Аперкат 20
8.Фајтер Илери 17
9.Тигар МБМ 14
10.Ас 12
11.Шкупи 9
12.Нокаут 8
13.Борец 3
14.Чаир 3

Табела Младинска лига

1.Ас 58
2.Синди 34
З.Хасан бег 33
4.Фамилија Демирови 25
5.Баргала 22
6.Чаир 17
7.Пинк пантер тим 14
8.Пелистер 12
9.Нокаут 8
10.Куманово 84 8
11.Тим Скопје 6
12.Шкупи 6
13.Шкендија но лимит 5
14.Фајтер Илери
15.Илинден 3
16.Алексо Огненовски 2

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО