Универзалци и Фамилија Демирови на челните позиции во Првата и Младинската лига во бокс

По 4.коло Првата и Младинската лига во бокс Универзалци во Првата и Фамилија Демирови во Младинската се на лидерските позиции.

Универзалци собраа 35 поени пред Синди со 31 и Куманово со 16. Фамилија Демирови со 36 поени ја предводи Младинската лига, а го следат Ас со 27 и Алексо Огненовски со 22.

БК Фамилија Демирови

Да потсетиме, актуелни шампиони се Универзалци во Првата лига и Ас во Младинската. На Универзалци титулата ја освоија со 73 поени, а Ас со 80.

Табела Прва лига

1.Универзалци 35
2.Синди 31
3.Куманово 16
4.Чаир 12
5-6-7.Баргала 9
5-6-7.Алексо Огненовски 9
5-6-7.Пелистерски јунак 9
8-9. Фајт клуб 1402 8
8-9.Илинден 8
10-11.Аперкат 7
10-11.Шкупи 7
12.Борец 6
13-14.Ас 4
13-14.Пинк пантер тим 4
15.10/60 3
16.Шкендија но лимит 1
17.Медитеран 0

Табела Младинска лига

1.Фамилија Демирови 36
2.Ас 27
З.Алексо Огненовски 22
4.Шкендија но лимит 21
5.Хасан бег 15
6.Шкупи 11
7.Аперкат 10
8.Баргала 8
9.Пинк пантер тим 7
10-11.Чаир 4
10-11.Тим Скопје 4
12.Пелистерски јунак 3
13-14.Нокаут 2
13-14.Фајтер Илери 2
15-16.10/60 1
15-16.Медитеран 1

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО