Турман исвиркан на мерењето, овации за Пакијао (ВИДЕО)

46

Иако Кит Турман влегува во меч со Мани Пакијао (61-7-2, 39 КО) како шампион намерењето се увери каковстатусима на „Пек Мен“ во Лас Вегас.

Немаше сомнеж кој е вистинската ѕвезда во градот на коцката.

30-годишниот Турман (29-0-1 НЦ, 22 КО) што не е обичај со обѕир дека е шампион, прв застана намерењето и неговото појавувањево воглавно беше пропратено со исвиркување.

Од друга страна, десет години постарата филипинска легенда беше поздравен со овации.

И двајцата имаа 66,5 килограми.

Турман во МГМ Гранд гарден арена ја брани титулата ВБА “супер“првак во велтер, додека Пакјаоо е „редовен“” шампион на ВБА.

Коцкарницата МГМ Гранд спортс бук го има Пакијао за благ фаворит.