Црна недела за боксот- трет боксер се бори за живот

Откако двајца боксери починаа минатата недела по тешките мечеви во боксот, црните вести од рингот не престанаа и денес.

Кристијан Кастилјо, син на боксерската легенда Хозе Луис Кастилјо, во моментов се бори за животот по компликациите за време на спарингот.

Младиот борец, кој има само две професионални борби, се подготвуваше за третата, при што беше повреден за време на спарингот. Кастилјо бил пренесен во болница, каде што се констатирани повеќе компликации за неговата состојба.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО