Тројца борачи се надеваат на репасаж на ЕП во Самоков, откако ги загубија средбите

Тројцата наши борачи кои настапија денеска на Европското првенство за кадети во Самоков, Бугарија, се поразени.

Сепак, сите тројца имаат шанса за репасаж, бидејќи нивните противници се полуфиналето и со евентуален пласман во финалето ќе им овозможат на нашите борачи борби за бронзениот медал.

На ЕП учествуваат борачи од 34 земји.

Резултати:

51 кг Омер Јусуфи – Флоријан Рихтер (Германија)

55 кг Арон Николов – Игор Кравчински (Полска) 10-0

Арон Николов – Субхан Сафалари (Азербејџан) 0-10

60 кг Арбен Сејди – Хенрик Аветисјан (Ерменија)

65 кг Харбин Ахмети – Вилијам Данис (Словачка) 7-2

Харбин Ахмети – Марсел Наџи (Унгарија) 1-12

71 кг Кристијан Славевски – Алу Духаев (Русија)

110 кг Теодор Георгиев – Ксацери Кацпер (Полска) 0-4

Жени

43 кг Марија Спирковска

57 кг Марија Неделкоска

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО