Тројца македонски боксери на 41. Златна ракавица на Војводина

Македонија настапува со тројца боксери на 41. Златна ракавица на Војводина во Суботица, Србија, од денес до 27 август

За Македонија настапуваат:

-48 кг Мартин Јузмески – Натвеј Маковеј (Русија)

-48 кг Бајрам Мамутовски – Северџан Гаши (Србија)

-54 кг Ардијан Рустемовски – Ганга (Индија)

На турнирот за младинци учествуваат во 48 боксери и 17 боксерки од Австрија, Хрватска, Унгарија, Индија, Македонија, Израел, Полска, Романија, Русија и Србија.

 

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО