Тројца борачи на Балканец ќе се борат за бронзи на турнирот во Романија

Неколку борачи од штипски Балканец денес ќе борат за бронзени медали на Меѓународниот турнир за У-17 „Константин Александру и Јоан В. Поповичи“ во Букурешт-Романија.

Јован Атанасов се боре со борач од Австрија, Стојанче Стојков со Романец, а

Марија Цветанова со Романка, додека Анабела Данилова против борачка од Шпанија во репасажот ќе бара шанса за бронза.

На овој силен меѓународен турнир, пред Европското првенство кое ќе се одржи во јуни исто така во Букурешт, селекторот на сениорската репрезентација Бобан Данов смета дека борачите на Балканец покажале најмногу.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО