Трофеите „9 Мај“ за Бојана Лазаревска и Андреј Наков (ФОТО)

Боајана Лазаревска и Андреј Наков од БК Безбеност се освојувачи на трофејот на 3-от Меѓународен турнир во борење слободен стил и женско борење „9-ти Мај“, додека најдобри техничари се Стефан Штерјов од Балканец и Диелза Гаши од Косово, што се одржа вчера во Скопје.

На турнирот настапија натпреварувачи од Македонија, Косово, Бугарија и Србија, односно 75 борачи и борачки – 20 во машка конкуренција и 55 во женска.

Освојувачи на медали по категории и возраст

Родени: 2001-2002 и 2003 година
-48 кг
1.Стефан Штерјов (Балканец 2008)
2.Никола Трајчев (Олимпија)
3.Стефан Митев (Бучим)

– 51 кг
1.Кристијан Исени (Белград)
2.Ненад Панов (Балканец 2008)

-60 кг
1.Стефан Димитров (Бучим)

-65 кг
1.Благој Спасов (Олимпија)
2.Васко Христов (Неготино)
3.Дејан Јосифов (Бучим)

Родени: 1998 и 1999 и 2000 година
-65 кг
1.Андреј Наков (Безбедност)
2.Мартин Стојанов (Балканец 2008)
3.Леонардо Насески (7-ми Мај- Леов)
3.Таип Демировиќ (Белград)

ЖЕНСКО БОРЕЊЕ
2009-2010 год
-30 кг
1.Лониса Река (Качаник)
2.Марија Илијевска (Безбедност)
3.Ивана Илијева (Бучим)
3.Надја Радовиќ (Ц. Звезда – Белград)

Родени: 2007 – 2008 година
-28 кг
1.Никол Александрова (Митекс)
2.Ерса Красниќи (Качаник)
3.Ерна Чекиќ (Безбедност)
3.Викторија Стојанова (7-ми Мај- Леов)

-36 кг
1.Андреја Нисева (Олимпија)
2.Мија Јовановиќ (Белград)
3.Ива Јанкуловска (Безбедност)
3.Сања Мандиќ (Белград)

Родени: 2005 – 2006 година
-29-33 кг
1.Јована Стојановиќ (Белград)
2.Ангела Филиповска (Безбедност)

-36 кг
1.Јана Петровиќ (Белград)
2.Кристина Велевска (7-ми Мај- Леов)
3.Елса Гаши (Качаник)
3.Тамара Петровска (7-ми Мај- Леов)

-46 кг
1.Магдалена Калева (Митекс-Бугарија)
2.Стефани Николова (Неготино)
3.Марија Спирковска (7-ми Мај-Тигар)
3.Леонита Трена (Качаник)

-50 кг
1.Розафа Трене (Качаник)
2.Ема Думиќ (Безбедност)

-54 кг
1.Барбара Стојкоска (7-ми Мај- Леов)
2.Анџела Цветковиќ (Белград)
3.Мила Киски (Белград)
3.Мина Милосавевиќ (Белград)

Родени: 2001-2002 и 2003 година
-53 кг
1.Диелза Гаши (Качаник)
2.Милица Јовановиќ  (Белград)
3.Ана Софеска (7-ми Мај-Тигар)
3.Елвира Красниќи (Качаник)

-57 кг
1.Шемса Тодоровиќ (Белград)
2.Чендреса Красниќи (Качаник)
3.Катерина Гачеша (Белград)
3.Благица Тодорова (Бучим)

-61 кг
1.Бојана Лазаревска (Безбедност)
2.Алиса Дема (Качаник)
3.Антонија Тодоровска (7-ми Мај-Тигар)

Родени: 1998 и постари
-53 kg
1.Арита Красниќи (Качаник)

Натпревари вон конкуренција
-70 кг
Христијан Пенков (7-ми Мај-Тигар)
Христијан Славевски (Вардар)

-50 кг
Њомза Красниќи (Качаник)
Ромеса Красниќи (Качаник)

-40 кг
Радослав Александров (Митекс)
Дејан Стојанов (Митекс)

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО