Три злата и едно сребро за штипските натпреварувачи на Меѓународниот џиу џицу турнир во Бања Лука

231

Три златни и еден сребрен медал за штипските натпреварувачи кои ја преставуваа Македонија на Меѓународниот џиу џицу турнир во Бања Лука.

Јован Николиски освои златне недал во У-12 до 27 килограми, како и Димитри Радев во У-12 -34 кг и Ева Димитрова во У-18 над 70 кг, додека Данил Николиски во У-18 -55 кг е со сребро, иако не загуби, бидејќи финалната борба заврши 7-7 па ипоните одлучуваа кој е победникот.