Три одличја за борачите на Спартак на „Ментаз Алајбегу“

Борачите на Спартак на Меѓународниот турнир „Ментас Алајбегу“ во Скопје во организација на БК Лирија се закитија со три медали – еден залтен и два брозени.

Медалите ги освоија:

Павел Темелков -1 место 68 кг
Јован Илиев -3 место 48 кг
Христијан Илиев -3 место 41кг
Илија Иванов -5 место 53 кг

На турнирот настапија борачи до 15 години од клубови од Бугарија, Албанија, Косово и Македонија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО