Пет победи за македонските боксери на Опен Балкан куп „Меморијал Звонко Вујин“, Ален Рустемовски боксер на 4.коло

Македонските боксери извојуваа пет победи во 4.коло на Опен Балкан куп „Меморијал Звонко Вујин“ во Зрењанин, Србија. Ален Рустемовски е прогласен за боксер на колото.

Боксерите на Пелистерски јунак имаа настап 4 од 4, односно сите извојуваа победи.

Резултати- Опен Балкан куп – Меморијал Звонко Вујин:

Кадети
40 кг Петар Трајчески (Алексо Огненовски) – Јован Николиќ (Банат) 0-3
42 кг Арабел Рустемовски (Пелистерски јунак) – Кујтим Брахими (Хасан Ду) 3-0 ТКО Р1
63 кг Матеј Баткоски (Алексо Огеновски) – Алекса Михулјка (Професион) 0-3 ТКО Р2

Јуниори
60 кг Синиша Талевски (Пелистерски јунак) – Барнислав Марковиќ (Деспот) 3-0
63 кг Димитар Ѓорески (Алексо Огеновски) – Зоран Петровиќ (Вукови са Дрине)3-0

Младинци
57 кг Адријан Рустемовски (Пелистерски јунак) – Милан Чакширан (Сомбор) 3-0
67 кг Наум Стојановски (Алексо Огеновски) – Владимир Бериша (Сомбор) 0-3
71 кг Енис Алиу (Алексо Огеновски) – Никола Цветковиќ (Пинки) 0-3

Сениори
57 кг Ален Рустемовски (Пелистерски јунак) – Раде Јоксимовиќ (Сомбор) 3-0

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО