Три медала за Преспа на Олимпус џудо купот во Грција (ФОТО)

510

Џудо клубот Преспа од Ресен на Меѓународниот куп Олимпус во Грција освои еден златен и два бронзени медали.

Во категоријата до 48 кг пионерката Емилија Поповска го освои златниот медал, Јана Величковска (-52 кг) и Лилјана Недановска (-57 кг) брозените медали.

.