Три бронзи за македонските каратисти Балканското првенство за деца во Бар

Македонските каратисти денес освоија три бронзи на Балканското првенство за деца во Бар, Црна Гора, што се одржува од 25 до 28 мај.

Медалите ги освоија:

Мила Николова во борби +50 кг до 12 години (4 победи и 1 пораз)

Мила Николова – Олта Беколи (Косово) 2-1
Мила Николова – Сајра Незириќ (БиХ) 2-2
Мила Николова – Никол Врбан (Хрвтаска) 2-0
Полуфинале
Мила Николова – Сара Мустафа (Косово) 2-2
За борнза
Мила Николова – Габријела Грубелиќ (Хравтска) 4-3

Тодор Сутинов во кати за деца до 11 години
Верон Дервиши во кати за деца до 12 години

Македонија настапува со 102 каратисти, а ќе има 108 натпреварувачки влезови.

На БП учествуваат 1345 каратисти со 1426 натпреварувачки влезови од 11 држави.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО