Тајсон Фјури ја приложи својата донација во борбата против коронавирусот (ФОТО)

111

И Тајсон Фјури им се придружи на добродателите во борбата против пандемијата на коронавирус. Тој донираше десетици илјади шишиња хидрантен пијалок преку неговиот спонзор на „Националната здравствена служба“.

Тајсон Фјури реши да се приклучи во борбата против коронавирусот со опремување на здравствените работници со потребните од хидрантниот напиток. Тој последните неколку денови ја разгледувал можноста како најдобро да помогне во моменталната состојба и објасни како дошол до оваа идеја.

„Ова е тешко време за сите нас во светот. Во нашата земја, персоналот на „Националната здравствена служба“ секогаш прави одлична работа и се вистинска инспирација. Добив и информација дека добиваат многу донации со храна, но не и пијалоци. контактирав со мојот спонзор „W WOW Hydrate“ и се договоривме да донираме десетици илјади вода со електролити“, рече Фјури, додавајќи дека донирањето на голем број различни локации сега се одвива одлично, заблагодарувајќи се уште еднаш на сите оние кои немилосрдно се борат за борба против сузбивањето на пандемијата и враќање на нашите животи во нормала.

Подоцна сподели фотографии од лице место на својот профил на Инстаграм.

Се е поголем број на спортисти кои се приклучија на разни начини во глобалната битка, а донациите се најчестиот и веројатно најблагодарниот начин на кој можат да помогнат.