Таеквондистите ја почнуваат предолимписката година од Истанбул

Македонските таеквондисти годината ја почнуваат викендов од Президент купот во Истанбул кој е од Г2 серијата.

Денес за Турција патуваат Дејан Георгиевски, Филип Додевски, Анамарија Георгиевска, Сања Поповска, Фросина Рајковска, Мила Релјиќ.

Селекторот Борче Костовски вели дека ова е предолимписка година и дека ги  очекуваат многу настапи и борби за олмписки норми.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО