Таборот на Паркер до Усик: Ние сме ѕвездите, сакаме 70 отсто од приходите

40

Дејвид Вигинс, менаџер на поранешниот шампион во ВБО, Џозеф Паркер, изјави дека нивниот боксер е несомнено ѕвезда во можната борба со Александар Усик.

Усик кој дебитираше во тешка категорија во октомври, совладувајќи го Чаз Витерспун.

Двајцата боксери веројатно ќе се соочат еден со друг, бидејќи Усик е задолжителен предизвикувач, а Паркер е втор.

Актуелниот шампион, Ентони Џошуа, мора да се бори против Усик, но исто така има наредба да ја одбрани титулата во ИБФ против Кубрат Пулев.

Jошуа и Пулев треба до 31 јануари да постигнат договор.

Ако Џошуа реши да ја ослобди титулата на ВБО, тогаш Паркер е подготвен да се бори против Усик, но само доколку се прифатат неговите финансиски барања.

„Усик не се докажаа во тешка категорија“, рече Хигинс. Џозеф Паркер е ѕвезда и веќе го продаде Принсипалити стадионот со Џошуа. Тој го продаде целата О2 арена со Вајт.

Тој е ѕвезда, па ако Усик сака да го сподели рингот со Паркер, приходите ќе ги поделиме на 70 на 30 во корист на Паркер. Можеби мислите дека сум луд, но погледнете … Паркер го победи Енди Руиз, распродаде две големи сали и е многу познат во Англија. Значи Усик е аутсајдер. Ќе има битка помеѓу Паркер и Усик доколку екипата на Усик разбере во која позиција се наоѓаат.

За стиловите се вели дека прават битки. Мислам дека Josephозеф Паркер има подобри шанси. Тој е брз. Не го видовме најдоброто од него“.