Мек Грегор ќе ќари 80 милиони од враќањето

56

Неодамна беше објавено дека Конoр Мек Грегор ќе зaработи огромни 5 милиони долари од неговиот дуел со Доналд Цероне на УФЦ 246 овој викенд.

Но, според „Озлогласен“, износот не се приближува до она што би било финалето. Според поранешниот шампион, очекува приход од околу 80 милиони долари.

„Убеден сум дека ќе има добра сума. Веројатно е најголемата во мојата кариера“, рече Мек Грегор за време на интервјуто за ЕСПН. „Да, мислам дека ќе одам до 80 милиони долари“.

Очигледно, Мек Грегор има договор за процент од приходите на ЕСПН + од оваа борба, но точните детали се чуваат во тајност. И, не е точно каков е финансискиот однос со УФЦ.

Но, за оние кои мислат дека 80 милиони е апсолутен рекорд во ММА, Мек Грегор откри дека тој направи 50 милиони долари во неговата борба против Хабиб Нурмагомедов на УФЦ 229 во 2018 година.

Ова е малку објаснето затоа што УФЦ 229 се очекуваше со голем интерес заради раазидувањата меѓу Ирецот и Дагестанецот. Тензијата беше огромна, битката беше спектакуларна и се претвори во најпродаваниот настан на УФЦ.

Сепак, не можеме да го кажеме истото за УФЦ 246, бидејќи борбата со Цероне не носи толкава тежина. Излезе дека 80-те милиони за кои тврди дека ќе ги собере немаат никаква врска со тоа како ќе заврши борбата, но преговарале многу одамна.

За споредба, Цероне ќе заработи и рекордни два милиона во кариерата за еден меч.