Светски куп во пеливанско борење во Скопје од 19 до 21 јули

Од 19 до 21 јули во Скопје се одржува Светскиот куп во пеливанско борење на кој ќе учествуваат натпреварувачи од18 држави.

Од Федерацијата за пеливанско борење на Македонија најавуваат повеќе активности.

На 19 јули ќе се одржи меѓународна конференција на Балканскиот универзитет, додека наредниот ден ќе има демонстрација на различни стилови на плоштадот во Чаир и на 21 јули е Светскиот куп на игралиштето во Студеничани.

Натпреварите почнуваат во 13 часот, а свеченото отворање е во 16:45.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО