Суперџудо дебитираше со пет медали на Државното првенство за сениори и деца

На Државно џудо првенство за сениори и деца ЏК Суперџудо од Скопје освои 5 медали – 1 златен, 2 златни и 2 бронзени.

Медалите ги освоија: Борче Ангелов (- 73 кг) – златен, Марко Паноски (- 81 кг) и Костадин Милошески (-90 кг) – сребрени и Влатко Цеков (-100 кг) и Димитар Ангелов (-90 кг) – борнзени.

Ipon.mk

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО