Столе Ефтимов втор на турнир во Косово (ВИДЕО)

134

Борачот на Спартак од Кочани, Столе Ефтимов, го освои второто место во категоријата до 86 килогрми на Меѓународниот турнир Адем Јашари во Косово.

Ефтимов во првото коло беше слободен а второто го победи претставникот на турски Кипар со 4-0, односно со туш во првата рундаа. Во финалето изгуби со туш од претставникот на Албанија.

На турниот учествуваа борачи од Косово, Албанија, Македонија и турскиот дел на Кипар.

Ipon.mk/В.Д.