Стерлинг се расплака на мерењето, Волкановски и Јунг со иста тежина (ВИДЕО)

392

Напнатоста се покажа повеќе на шампионот на УФЦ во петел категорија – Алџамејн Стерлинг. Американецот со корени од Јамајка не ги криеше солзите откако ја надмина последната пречка на патот до реваншот со Петар Јан.

Стерлинг успешно го мина мерењето, тежеше 61,01 килограм за битката со Русинот. Тие ќе се соочат по повеќе од една година чекање. Поранешниот шампион Јан се покажа дека е полесен за 220 грама, со што и официјално започна втората епизода од војната меѓу нив. По бројните закани и размена на реплики, спорот ќе го решат во кафезот на коглавниот меч на гала вечерта на УФЦ 273.

Настанот го предводи уште една борба за светската титула – онаа во перо категоријата меѓу Александар Волкановски и Чан Сун Џун, познат и како Корејско зомби. Австралискиот шампион со македонско потекло ќе се обиде да направи нова успешна одбрана на појасот, бидејќи тој и претендентот тежат еднаква тежина од 65,54 килограми.

Не помалку возбудлив е уште еден од натпреварите на програмата. Друг начин нема, бидејќи во кафезот ќе влезе непоразениот Хамзат Чимаев. Тој ќе се бори во полусредна категорија против Жилберт Барнс. И тука видовме иста тежина од 77,11 килограми. Имаше искри меѓу нив, но Дана Вајт и компанијата ги раздвојуваа.

ГЛАВНА КАРТА
Категорија перо: Александар Волкановски (65,54) – Чан Сун Јун (65,54)
Категорија петел: Алџајмејн Стерлинг (61,01) – Петар Јан (60,78)
Средна категорија: Гилберт Барнс (77,11) – Хамзат Чимаев (77,11)
Категорија сламка, жени: Мекензи Дерн (52,39) – Тесија Торес (52,39)
Лесна: Винс Пичел (70,53) – Марк Медсен (70,31)