Стефан Штерјов доби награда од Балканец – нова опрема

615

БК Балканец вчера на редовниот тренинг го награди борачот Стефан Шетрјов со спортска опрема за освоеното второ место на Меѓународниот турнир „Динко Петров“ во Стара Загора – Бугарија.

Штерјов доби најмодерни боречки дресови марка „асикс/asics“.

„Очекуваме во иднина да освојува многу медали од меѓународните натпревари. Управата на Балканец го исполнува ветувањето кон борачите со доделување на спортска опрема за освојување на медали, со што на младите борачи им се дава поголем мотив и во иднина да не радуват со одлични борби и спортски резултати“, истакнаа од клубот.

Ipon.mk