Стартува 12.Меѓународен џиу џицу турнир „Скопје опен 2023“

Денес се одржува 12.Меѓународен џиу џицу турнир „Скопје опен 2023“ се пријавени учесници од девет држави.

Турнирот ќе се одржи на 11 ноември во спортската сала „Гоце Делчев“ во населбата Илинден во Скопје во организација на Македонската џиу џица федерација.

Има 290 учесници од Словенија, Србија, Црна Гора, Турција, Германија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Австрија и за прв пат натпреварувачи од Грција.

Турнирот ќе биде во три дисциплини во детски и во возрасни категории, во машка и женска конкуренција:

  1. Борби
  2. Дуо-систем – презентација на техники за самоодбрана
  3. Неваза – бразилска џиу-џица
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО