Сребро за Поптодоров, бронзи за Ајдини и Дервиши на Балканското карате првенство за деца (ФОТО)

254

Најмладите македонски каратисти првиот ден на Балканското првенство за деца во Белград, Србија, освоија три медали – 1 сребрен и два бронзени.

Медали за Македонија освоија:

Нуредин Дервиши – бронза, кати, 10 години

Аида Ајдини (-40 кг) – бронза, борби, 10 г.

Марко Поптодоров – сребро, кати, 12 г.

Ipon.mk