Сребро на Јован Враклевски за честа на македонското карате на Карате 1 Младинската лига во Пореч

Јован Враклевски освои сребрен медал во категоријата до 52 килограми во кадетска конкуренција на Карате 1 Младинската лига во Пореч-Хрватска.

Враклевски ја сапси честа на македонското карате и покажа дека е еден од најперспективните каратисити во младите категории.

Враклевски во финалето е поразен од Мат Ромбо од Белгија со 0-8. До финалето Јован им ја зема мерката на Украинците и другите. Инаку Ромбо е двократен европски и светски првак.

Вчера јуниорите останаа без забележителен настап.

52 кг
Јован Враклевски – Фиат Бериша (Косово) 4-2
Јован Враклевски – Дмитро Шеремет (Украина) 1-0
Јован Враклевски – Тарас Маковилчук (Украина) 0-0
Јован Враклевски – Роман Херула (Украина) 1-0
Јован Враклевски – Јакопо Цити (Италија) 2-1
Јован Враклевски – Александре Неагу Барзан (Романија) 4-3
Финале
Јован Враклевски – Мат Ромбо (Белгија) 0-8

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО