СП во самбо за јуниори и младинци нема да се одржи во Бугарија

112

Светското првенство во самбо за јуниори и младинци во 2022 година нема да се одржи во Бугарија. Веста ја соопшти Светската самбо федерација.

Светското првенство за овие групи требаше да се одржи во Панаѓуриште од 14 до 16 октомври, но од објавата на официјалната веб-страница на меѓународното раководно тело се гледа дека Бугарската самбо федерација испратила барање за поместување на натпреварувањето.

Така, настанот ќе се одржи во ерменскиот главен град Ереван во истите датуми.

Светското првенство во самбо за мажи и жени има и нова дестинација. Првично, домаќин на натпреварот требаше да биде Ашгабат, Туркменистан, но сега е најавено дека првенството ќе се одржи во главниот град на Киргистан, Бишкек.