Соочување – Арловски и Барнет, Густафсон и Блачовиц (ВИДЕО)

Dzos Barnet -Andrej arlovski soocuvanje

Во Хамбург се одржа денот за медиумите во пресрет на УФЦ фајт најт 93.

Во главната борба на вечерта Андреј Арловски (25-12, 14-6 УФЦ) ќе се бори со поранешниот шампиони Џош Барнет (34-8, 6-3 УФЦ) ќе се обиде да ја птекине низата од два последователни порази (Миочиќ, Оверем). Исто така и Барнет влегува во мечот по пораз. Во јануари загуби со сабмишн од Бен Ротвел.

Поранешниот предизвикувач за титулата во полутешка категорија, Александар Густафсон (16-4, 8-4 УФЦ), ќе се бори со Јан Блачовиц (19.5, 2-2 УФЦ).

УФЦ фајт најт 93:

Андреј Арловски – Џош Барнет

Александар Густафсон – Јан Блачовиц

Ник Хеин – Тае Хјун Бенг

Петар Собота – Никола Долби

Рајан Бадер – Илир Латифи

Ленадро Иса – Тејлор Лапилус

Џим Волхед – Џес Ајари

Ешли Еванс-Смит – Вероника Маседо

Харис Данхо – Кристијан Коломбо

Скот Асхам – Џек Хермансон

Рустам Халибов – Ленардо Силва

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО