Синот на Андерсон Силва победи со нокаут во мај тај дебито

37

Андерсон Силва, легендата во боречките вештини, се приближува кон повлекувањето од ММА, но неговиот син Габриел Силва веќе тргна по стапките на татко му и дебитираше со победа во неговата мај тај борба.

Габриел се сретна со Ник Наваро пред неколку дена на ВЦК 35 во Калифорнија во полутешка категорија. Габриел победи со нокаут во втората рунда. По битката, го поздрави неговиот татко, кој видел многу од себе во него.

„Многу сум горд. Денес видов многу од себе во тебе“.