Шотокан-до академијата на Македонија со 10 каратисти на Европското шотокан првенство во Бугарија

Шотокан-до академијата на Македонија ќе настапи со 10 каратисти на Европското шотокан првенство во Кранево, Бугарија, при што ќе имаат 12 натпреварувачки влезови.

Боите на Штокан-до академијата на Македонија ќе ги бранат:

Андреј Анастасов – кати, У-21

Андреј Стојановски – кати, 10-11 години

Борјан Анастасов – кати, кадети

Филип Христовски – кати, кадети

Матеја Милорадовска- кати, кадети

Милица Милановска – кати, јуниори

Павел Минчов – кати, 12-13 години

Марин Пенџерковски – кати, јуниори

Симон Михјаловиќ – кати, јуниори

Зоран Смилевски – кати, јуниори

Ката тим (Марин, Симон, Зоран) 16-17 години

Утре настапуваат пионерите, а во сабота кадети, јуниори и У-21.

На ЕП настапуваат 423 каратисти со 947 натпреварувачки влезови од 32 држави.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО