Шон О’Мели не е многу задоволен од условите во УФЦ: Го сакам боксот

83

Шон О’Мели сака да види колку вреди надвор од УФЦ.

О’Мели (14-1) е среќен со искуството што го стекна во УФЦ, но сака максимално да ги искористи деловните можности околу него, кога ќе дојде време да преговара за неговиот надомест со компанијата.

„Можеби сега повторно ќе преговарам за мојот договор со УФЦ, но така нема да добивам понуди од други места“, рече О’Мели. „Не сакам да заминам по секоја цена, не сакам да одам на друго место по секоја цена, но ќе видиме какви ќе бидат предлозите.

Сакам да останам во УФЦ. Мислам дека ова е мое место. Но, ако ми понудат двојно повеќе пари за нешто друго … на пример, сакам бокс. Ќе видиме што ќе се случи. Како што реков, ми се допаѓа да сум во УФЦ, тие се добри со мене. И штом ми истече договорот, мислам дека нема да биде проблем да ме платат колку што го заслужувам. Но, таму може да има несовпаѓање. Можеби мислат дека вредам повеќе отколку што мислам“.

Последен пат, О’Мели се бореше со кратко известување против Крис Мутињо во УФЦ 264 на 10 јули, притоа победи со технички нокаут во третата рунда.