Шокантно: Џон Џонс позитивен на кокаин!

Jones embedded skola

ММА јавноста е шокирана од веста дека Џон Џонс падна на случаен тест за кокаин и дека во моментов е во центар за рехабилитација. Веста прво ја потврди Ариел Хелвани, а потоа се огласи и УФЦ. Победа против Кормиер нема да му биде одземна, ниту пак шампионскиот појас, бидејќи овој тест нема спортска позадина.

Официјално е потврдено дека Џон Џонс е позитивен на тестот за бenzoylecgonine, голем метаболит на кокаин во внатрешноста, вистина е дека светскиот шампион во тешка категорија на УФЦ се пријавил во центарот за рехабилитација и лекување на зависности.

 За Јаху спортс кратко изјавил: „Со поддршка на моето семејство, јас одлучив да се пријавам во центарот за рехабилитација. Јас би сакал да се извинам за мојата свршеница, моите деца и моите родители и браќа, поради грешките што ги направив. Јас би сакал да се извинам и на моите тренери, спонзори и на УФЦ, како организација. оваа програма ја прифатив многу сериозно и јас сум во потрага по приватност во врска со овој случај“.

 Веста прво беше објавен MMA Јункие, а потоа ја проследи со најпознатиот ММА новинар Ариел Хелвани. Набргу потоа објасни и каква е ситуацијата со последната борба на Џонс и шампионскиот појас:

 „Како што дознав, овој тест немаше врска со конкуренцијата и на Џонс нема да биде одземена победата од последната борба, ниту пак на шампионскиот појас“, напиша Хелвани на својот твитер профил.

 Кратко потоа, се јави и УФЦ, потврдувајќи ја веста и давајќи му поддршка на нивниот шампион.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО