Шкупи освои 9 медали во Бугарија на „Венцислав Поизоев“ во Петрич

Борачите на Шкупи се закитија со 9 медали – 2 златни и 7 сребрени на Меѓународниот меморијален турнир „Венцислав Поизоев“ во Петрич, Бугарија.

Златни медли освоија Бамир Сејфулау во категоријата 24 килограми и Абдулазиз Азизи во категоријата 38 килограми.

Бронзите им припаднаа:
24 кг Јусуф Заими
24 кг Башким Сулејмани
30 кг Харун Мамеди
32 кг Ерен Муртези
32 кг Заим Заими
35 кг Елмедин Ајрулау
57 кг Мустафа Салиу

Берат Рамазан и Убејд Фуга се петопласирани.

Медалите се освоени во конкуренција на 110 борачи од Македонија, Грција и Бугарија..

Турнирот беше во организација на БК „Беласица – Петрич 2021“ и Општина Петрич во Бугарија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО