Шест репрезентативци во самбо учествуваат на Европското првенство во Атина (ФОТО)

191

На Европското првенство за сениори во самбо кое почнува денеска во Атина, Грција, и трае до недела, Македонија ќе настапи со шест репрезентативци.

Боите на Макеоднија ќе ги бранат: Бобан Данов +100 кг, Аце Арсов 100 кг, Мердан Арифи 90 кг и Тарик Рашити 66 кг во спорт-самбо, а во комбат-самбо ќе настапат Александар Петковски 100 кг и Ристо Димитров 66 кг. Тренери на репрезентацијата се Славчо Тодоров и Џемаил Идризи.

Претседателот на Самбо федерцијата на Македонија, Ердал Факиќ, ќе учествува на Конгресот на Светската самбо организација.

Ipon.mk