Шампионски настап на Вардар на Државното првенство во У-23

Црвено-црните одлични на Државното првенство во борење за У-23 во машка конкуренција.

На првенството што се одржа во Радовиш, Бучим и Вардар имаа по 30 бода, но радовишани имаа повеќе втори места, додека Лирија освои 24. Покрај успехот кај момците кај дамите доминираa.

Во женска конкуренција триумфираше Вардар со 16 поени, пред 7 Мај со 14 и Балканец со 10.

„Победничката траса на Вардар продолжува, сумарно сме најдобар тим на ова У-23 првенство“, истакнуваат од Вардар.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО