Шампион со 11 кикбоксери на „Балкан бест фајтерс“ во Ниш

Кик бокс клубот Шампион од Скопје на Меѓународниот куп „Балкан бест фајтерс“ во Ниш, Србија, ќе настапи со 11 натпреварувачи во сите конкуренции. Турнирот е од 1-3 декември, со тоа што првата вечер е за профи меч.

„Балкан бест фајтерс“ има и награден фонд за најдобрите во К-1, лоу кик и кик лајт од 300 евра за сениорите до 50 најмладите. За  надобрата екипа наградниот фонд е 500 евра. Ќе настапат кикбоксери од 12 држави.

Јуниори, сениори, деца :
1.Туркер Исмаили -28 кг КЛ и ЛК
2.Иван Кукуновски -25 кг КЛ и ЛК
3.Петар Милошевски -35 кг КЛ
Кадети:
4.Ледон Рамадани -42кг КЛ и ЛК
Јуниори:
5.Марко Тодоров -52кг ЛК
6.Стефан Крстев -47кг ЛК
Сениори:
7.Емир Ибраими -65 ЛК
8.Слаѓан Димиќ -75кг ЛК
Девојки:
Јуниори:
9.Викторија Варадинова -60 кг КЛ и К1
Сениори:
10.Силвана Велјановска -50 кг КЛ
11.Мимоза Стаменковска -60кг КЛ и К1

Тренери и придружба: Дејан Митровски – Урко, Андреj Георгиев, Александар Стефковски, Јовица Кукуновски и Зафир Колевски.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО