Шампион најуспешен на 2.Државно кик бокс првенство, Гладијатор втор, Сенсеи трет (ФОТО)

920

КБК Шампион е најуспешен клуб на 2.Државно кик бокс првенство за сите возрасти кое викендов се одржа во Спортскиот центар  „Борис Трајковски“ во Скопје, вооедно и најброен клуб. Кикбоксерите на Шампион освоија вкупно 21 медал – 13 златни, 5 сребрени и 3 бронзени. Втор е Гладијатор – Скопје 17 (13-2-2) и трет е Сенсеи од Гостивар 17 (1-8-8). Воедно Шампион е и најмногуброен клуб на натпреварот.

Првенството го организираше на Кик бокс маи таи федерација на

Македонија (КМФМ) за сите возрасни категории во дисциплини (татами – кик лајт KL; ринг – лајт контакт LK и K1), со учествуво на 178 натпреварувачи од вкупно 26 клубови.

Пред почетокот на натпреварите е одржан подготвителен судиски и тренерски семинар – подготовка за натпревар. Лиценцирани се судиите кои го положија судискиот испит со добивање на А, Б или Ц лиценца. Судискиот испит се состоеше од предавање, едукациски семинари и полагање на практичен дел.

На првенството се лицанцирани и сите тренери кои биле натпреварувачи и кои долги години работеле како тренери и истите продуцирале голем брј на натпреварувачи и репрезентативци во своите клубови со основна Ц – лиценца за тренери. Основната Ц-лиценца се добива како резултат на долгогодишна тренерска работа и остварени лични спортски резултати на тренерот и неговите натпреварувачи. Во тек е изработка на програмата и критериумите за добивање на тренерска лиценца Б и А, во соработка со врвни професори од Факултетот за физичка култура.

РЕЗУЛТАТИ:
РИНГ К1 СЕНИОРИ
+91 кг
1.Климент Гроздановски – Гладијатор, Скопје
-86кг
1.Димитар Ѓорѓиев, Работнички Адора, Скопје
2.Митко Ашкилов, Комбат, Радовиш
3.Андреј Димчевски, Д Стронгест, Скопје
-81кг
1.Никола Бубевски, Енерџи, Битола
2.Кристијан Каранфиловски, Д Строгест, Скопје
-67кг
1.Дарко Најдов, Гладијатор, Скопје
2.Бурим Руфати, Сен Сеи, Гостивар

К1 ЖЕНИ СЕНИОРИ +70кг
1.Анисија Павловска, Гладијатор, Скопје
К1 ПОСТАРИ ЈУНИОРИ -60кг
1.Марко Тодоров, Шампион, Скопје
2.Енис Азири, Наско тим, Скопје
К1 ЖЕНИ ПОСТАРИ ЈУНИОРИ -65кг
1.Викторија Иванова, Фајт тим, Скопје
2.Викторија Варадинова, Шампион Скопје
К1 ПОМЛАДИ ЈУНИОРИ +81кг
1.Петар Христовски, Гладијатор, Скопје
-81кг
1.Данило Делетиќ, Гладијатор, Скопје
-63,5кг
1.Марко Горневски, Гладијатор, Скопје
К1 ЖЕНИ ПОМЛАДИ ЈУНИОРИ +60кг
1.Миа Тодорова, Шампион, Скопје
ЛОУ КИК
ПОМЛАДИ ЈУНИОРИ -75 кг
1.Ненад Синадинов, Лидер, Виница
-54 кг
1.Марко Тодоровски, ПроКик фамели Скопје
ПОСТАРИ ЈУНИОРИ +91 кг
1.Стефан Михајловски, ПроКик фамели Скопје
ЖЕНИ ПОМЛАДИ ЈУНИОРИ -60кг
1.Сара Мишева, Гладијатор, Скопје
ПОСТАРИ ЈУНИОРИ -81кг
1.Ханан Колашинац, Дино, Скопје
2.Петар Михов, Д-Џим, Штип
-67кг
1.Кристијан Ќорпашев, Д-Џим, Штип
2.Мирко Василев, Комбат, Радовиш
3.Мартин Ливрински, Шампион, Скопје
-57 кг
1.Акан Адемов, Д-Џим, Штип
-54 кг
1.Државен првак: Осман Чајани, Шампион, Скопје
ЖЕНИ ПОСТАРИ ЈУНИОРИ -56 кг
1.Јована Арсова, Д-Џим, Штип

ЛОУ КИК СЕНИОРИ
-75кг
1.Александар Глушкин, Фајт тим, Скопје
-71кг
1.Роберт Костовски, Гладијатор, Неготини
-63,5кг
1.Митев Ване, Аждер, Гевгелија
-60кг
1.Емир Ибраими, Шампион, Скпје
-57кг
1.Даниел Митров, Аждер, Гевгелија
ЖЕНИ СЕНИОРИ -56 кг
1.Андреа Костовска, Шампион, Скопје

КИК ЛЈАТ
ЈУНИОРИ +94 кг
1.Стефан Михајловски, Прокик фемили, Скопје
-84 кг
1.Леонид Павловски, Предатор, Куманово
2.Тасевски, Патриот, Крива паланка
3.Христијан Ѓоргиоски, Максам, Прилеп
-79 кг
1.Амер Плакиќ, Будо, Велес
2.Јовица Кекеновски, Фајт тим, Скопје
-74 кг
1.Виктор Цветковиќ, Фајт тим, Скопје
2.Бојан Митровски, Фајт тим, Скопје
3.Теодор Трајков, Гладијатор, Неготино
3.Кириј Јакимовски, Патриот, Крива Паланка
-69 кг
1.Синиша Милошевиќ, Будо, Кавадарци
2.Александар Захарчев, Будо, Кавадарци
3.Астрит Ејупи, Сен Сеи, Гостивар
3.Мартин Ливрински, Шампион, Скопје
-63 кг
1.Марко Горневски, Гладијатор, Скопје
2.Кадри Џемаили, Шампион, Скопје
3.Мартин Громбановски, Шампион Скопје
3.Денис Љатифи, Предатор, Куманово
-57 кг
1.Дино Пеливановски, Максам, Прилеп
2.Гани Мифтари, Сен Сеи, Гостивар

ЖЕНИ +70 кг
1.Ана Илиевска, Предатор Куманово
-70 кг
1.Владанка Бојкова, Гладијатор Неготино
-65 кг
1.Викторија Варадионова, Шампион Скопје
2.Марија Јанева, Гладијатор, Неготино
3.Ивона Стојановска, Д Стронгест, Скопје
-55 кг
1.Јована Арсова, Д-Џим, Штип
2.Верица Трајковска, Гладијатор, Скопје
3.Душица Стојанова, Гладијатор, Неготино
3.Ана Несторовска, Енерџи, Битола
КИК ЛАЈТ ПОСТАРИ КАДЕТИ -57 кг
1.Борјан Трајков, Фајт тим, Скопје
2.Марио Пеливаноски, Максам, Прилеп
3.Јован Апостоловски, Енерџи, Битола
3.Башким Реџепи, Наско Тим, Скопје
+69 кг
1.Нелсон Узеир, Шампион, Скопје
2.Иво Сарџовски Теовски, Шампион, Скопје
3.Петар Христовски, Гладијатор, Скопје
3.Стефан Јовчевски, Предатор, Куманово
-69 кг
1.Филип Николовски, Кавадарци
2.Аркан Мустафов, Кавадарци
3.Давид Јовчевски, Гладијатор, Скопје
-63 кг
1.Назим Ајрули, Тетово – Тетово
2.Иле Леков, Лидер, Виница
3.Никола Ѓоргиевски, Патриот, Крива Паланка
-52 кг
1.Марко Тодоровски, Прокик Фемили, Скопје
2.Адо Лимани, Сен Сеи, Гостивар
3.Алтин Нуредини, Сен Сеи, Гостивар
3.Лимани Саити, Сен Сеи, Гостивар
-47 кг
1.Петар Неделкоски, Максам фајт, Прилеп
-42 кг
1.Фериз Азири, Наско тим, Скопје
2.Давид Вемиќ, Шампион, Скопје
ПОМЛАДИ КАДЕТИ -28 кг
1.Иван Кукуновски, Шампион, Скопје
-32 кг
1.Туркер Исмаил, Шампион, Скопје
2.Шпат Назири, Сен Сеи, Гостивар
3.Ибраим Алиов, Лидер, Виница
-37 кг
1.Силвио Мировски, Гладијатор – Скопје
2.Јане Постолов, Лидер, Виница
3.Трим Меџити, Тетово, Тетово
3.Албион Усеини, Тетово, Тетово
-42 кг
1.Никола Симитчиев, Будо, Кавадарци
2.Јани Постолов, Лидер, Виница
3.Стефан Запров, Прокик фемили, Скопје
3.Рафет Кадриу, Тетово, Тетово
-47 кг
1.Лука Змејковски, Лидер, Виница
2.Матеј Шамаковски, Гладијатор, Скопје
3.Христијан Захарчев, Будо, Кавадарци
3.Адин Нуредини, Сен Сеи, Гостивар
+47 кг
1.Михаил Ситковски, Енерџи, Битола
2.Нафи Имери, Сен Сеи, Гостивар
3.Арџент Рамадани, Тетово, Тетово
3Амар Сими, Сен Сеи, Гостивар
ЖЕНИ ПОМЛАДИ КАДЕТИ +47 кг
1.Милена Стојановска, Патриот, Крива Паланка
2.Марија Димовска, Енеџи, Битола
3.Мелани Арсова, Лидер, Виница
3.Ања Пандилова, Фајт тим, Скопје

ДЕЦА 6-7год, -20 кг
1.Екрем Љатифи, Тетово, Тетово
2.Фат Беџети, Тетово, Тетово
8-9 год, +37 кг
1.Омер Алији, Тетово, Тетово
8-9 год, -32 кг
1.Даниел Захарчев, Будо, Кавадарци
8-9 год, +31 кг
1.Матеј Михаловски, Гладијатор, Скопје
2.Берет Незири, Сенсеи, Гостивар
8-9 год, -28 кг
1.Гордан Запров, Прокик Фемили, Скопје
2.Јован Митев, Лидер, Виница
3.Алихан Алиов, Лидер, Виница
8-9 год, -28 кг
1.Јана Митева, Лидер, Виница
ЖЕНИ ПОСТАРИ КАДЕТИ -65 кг
1.Сара Мишева, Гладијатор, Скопје
+65 кг
1.Миа Тодорова, Шампоион, Скопје
-60 кг
1.Џесика Арсова, Лидер, Виница
2.Драгана Златева, Шампоион, Скопје
3.Милица Ѓорчевска, Предатор, Куманово
-55 кг
1.Ивона Кечевска, Енерџи, Битола
2.Миа Стерјовска, Прокик Фемили, Скопје
-50 кг
1.Олгица Орешкова, Будо, Кавадарци
2.Ана Марија Наумовска, Енерџи, Битола
III место: Калина Алексова, Шампион, Скопје
-46 кг
1.Арта Селмани, Енерџи, Битола
2.Даниела Алексовска, Д Строгест, Скопје
3.Јадранка Темелкова, Гладијатор, Неготино
ЖЕНИ СЕНИОРИ -55 кг
1.Андреа Костовска, Шампион Скопје
-60 кг
1.Мимоза Стаменковска, Шампион Скопје
-65 кг
1.Цецилија Велковска, Шампион Скопје
СЕНИОРИ +70 кг
1.Анисија Павловска, Гладијатор Скопје
СЕНИОРИ -69кг
1.Жарко Димковски, Патриот, Крива Паланка
-79 кг
1.Марко Вујисиќ, Д Стронгест Скопје
-74 кг
1.Илија Камчев, Будо, Кавадарци
2.Елмас Ракипи, Сенсеи, Гостивар
3.Елвин Нуредини, Сенсеи, Гостивар
3.Арбин Селмани, Сенсеи, Гостивар
-84 кг
1.Наим Самиу, Тетово
-94 кг
1.Климент Гроздановски, Гладијатор, Скопје
2.Ардијан Керенар Сулејмани, Сенсеи, Гостивар
3.Дамјан Радевски, Куманово 2006, Куманово
3.Харис Јонузи, Сенсеи, Гостивар
+94 кг
1.Александар Сотировски, Сенсеи, Гостивар
2.Александар Белотаски, Тигар Делчево