Шампион е најуспешен клуб на Државното кик бокс првенство, втор е Гладијатор од Скопје, Тим Зоран е трет

Шампион е најуспешен клуб на Државното кик бокс првенство што се одржа вчера во Скопје со освоени 29 медали – 21 златни, 4 сребрени и  4 бронзени .

Втор е Гладијатор од Скопје со 22 медали – 12 златни, 4 сребрени и 6 бронзени, трет е Тим Зоран 23 (11-7-5), Будо Кавдарци 22 (7-8 -7), Максам тим 12 (7-0-5), Лидер 14 (5-6-3), Предатор 19 (5-4-10), Дино 5 (5-0-0), Патриот 12 (4-5-3), Самурај 9 (4-5-0), Гладијатор фајт 12 (4-4-4), Прокик фемили 8 (3-4-1), Енерџи 8 (3-2-3), Будо Велес 9 (3-1-5), Титан про 20 (2-7-11), Гладијатор Неготино 4 (2-1-1), Работнички Адора 9 (1-4-4), Тетово10 (1-3-6), Наско тим 5 (1-2-2), Аждер 4 (1-0-3), Ен-ка 1 (1-0-0), Ас 2 (0-1-1), Куманово 2006 1 (0-1-0), Комбат и Фајт тим по 1 (0-0-1).

На Државното првенство настапија 417 кикбосери од 27 клуба во дисциплините поинт фајт, кик лајт, К1, лоу кик.

Поединечните резултати може да ги видите на овој ЛИНК

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО