Шакур Стивенсон истакнува дека доколку Теренс Крафорд го победи Канело, би станал најголемиот во историјата

Секогаш може да се водат дебати за најдобрите во историјата, без разлика дали се работи за бокс, ММА или кој било друг борбен спорт.

Секој, поради некоја причина, може да го избере својот омилен и да каже дека е најдобар на сите времиња.

А непоразениот американски боксер Шакур Стивенсон неодамна изјави дека еден борец е многу блиску да биде прогласен за најголем во историјата.

„Доволно е што сум околу Теренс Крафорд и ја чувствувам неговата енергија, тоа многу ме мотивира“, изјави Шакур Стивенсон и продолжи:

„Бад отсекогаш бил голем борец, но повеќето луѓе не го забележувале долго време. Неговата големина ме инспирира и се трудам да го достигнам неговото ниво. Можеби е најдобриот на сите времиња. Ако го победи Канело Алварез, тогаш сите ќе знаат на што мислам. По таа победа не треба ништо повеќе да се прави.

Шампионот во полусредна категорија Теренс Крафорд го победи Ерол Спенс Јуниор на крајот на јули и ги обедини сите појаси, тоа беше негова 40-та победа во кариерата.

Доколку Бад одлучи да се бори со Канело, тогаш ќе прескокне две тежински категории и ќе се обиде да ги обедини појасите во суперсредната категорија. Тоа би бил неверојатен потфат“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО