Шаќир Бислими пружи достоен отпор во репасажот, останатите чекаат шанса за поправен на ЕП

186

Шаќир Бислими се бореше со респект во репасажот на Европското првенство во Букурешт, Романија, во У-17. Иако загуби од Павло Васковски од Украина со 9-12 се бореше максимално посветено.

Останатите наши борачи се поразени, но имаат шанса за репасаж.

Во првата борба нашиот репрезентативец славеше против Балаш Лоринц со 10-0.

Резултати ЕП У-17 се:

-51 кг
Стојанче Стојков – Мустафа Карабуга (Турција) 0-4 ¼ финале

-55 кг
Мехмет Усинов – Лиуци Пасквале (Италија) 0-12 1/8 финале

-60 кг
Арбен Сејди – Филипос Псомас (Грција) 10-0 квал.

-71 кг
Харбин Ахмети – Петер Слобода (Словачка) 2-12 1/8 финале

-80 кг
Шаќир Бислими – Лоринц Балаш (Романија) 10-0
Шаќир Бислими – Петер Живоновшки (Унгарија) 6-11 ¼ финале
Репасаж
Шаќир Бислими – Павло Васковски (Украина) 9-12

-92 кг
Илија Атанасов – Јарослав Лиснијак (Украина) 10-0

-53 кг
Марија Цветанова – Фелицитас Домајева (Норвешка) 0-10

-57 кг
Марија Неделковска – Миријам Хансен (Норвешка) 0-10