Шабан Трстена беше ѕвезда на „Јашар Догу“ во Турција! (ФОТО)

454

saban Trstena dodeluva medali na jasarDogu

Сепак, еден наш борач ги оправда очекувањата на силниот меѓународен турнир „Јашар Догу“ во Турција и беше најдобар-ѕвезда.

Priznaneie za Sbana trstena na jasar dogu

Нормално, ѕвезди може да бидат само шапионите, оние најдобрите, а во нашиот репрезентативен состав тоа беше олимпискиот шампион Шабан Трстена.

Saban trstena i olimpiski sampioni

Трстена беше најбарана личност на турнирот. Сите сакаа да се сликаат со него, да се поздрават, да разговараат. Медиумите не го испуштаа од око, делеше интервјуа, автограми.

saban trstena so mamut demir

Се сртена со многу колеги, но и  идни шампиони. Доби признание од Турската федерација, а тој беше еден  од гостите кој ги доделуваше медалите.

saban trstena vo turski vesnik 2016 2

Шампионот си останува шампион!

Saban so nasite

Ipon.mk/В.Д.