Сеишин успешен на Државните првенства за деца и јуниори, освои 16 медали

Денес на Државните џудо првенства за деца и јуниори во Скопје Сеишин со 20  натпреварувачи освои 16 медали – 4 златни, 4 сребрени и 8 бронзени, во конкуренција на околу 150 натпреварувачи од сите клубови во Македонија.

Резултати поединечно:

Деца

 1. Стојковска Тамара 2 ро место
 2. Николоска Матеја 1 во место
 3. Нарин Ристемоска 3 то место
 4. Софија Божиноска 3 то место
 5. Владан Стрезовски 3 то место
 6. Арсениј Димески 2 ро место

„Одлични борби прикажаа и децата Бисера Цветкоска, Александар Игнески, Дарио Јованоски и  Иван Јошески но не изборија место на пиедесталот“, велат од клубот.

Јуниори

 1. Мартина Јанкоска 1 во место
 2. Кристина Мантроска 1 во место
 3. Елеонора Илиоска 3 то место
 4. Теа Настоска 3 то место
 5. Теона Настоска 3 то место
 6. Никола Магдески 1 во место
 7. Георгиј Магдески 2 ро место
 8. Сеадин Ристемоски 2 ро место
 9. Михаил Стојановски 3 то место
 10. Михаил Димоски 3 то место

Добро борби прикажа и Јован Стојановски  со две победи и две загубени, но не успеа да избори место на пиедесталот.

ЏК Сеишин е задоволен со остварените резултати и продолжува со настапи на државно и меѓународно ниво.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО