Седум одличја за Санкаку на Државното првенство за деца

На Државните првенства за деца и јуниори во џудо денес во Скопје Санкаку освои 7  бронзени медали.

Резултати поединечно:

Деца

  1. Бисера Јовеска 3 то место
  2. Ивана Митреска 3 то место
  3. Андреа Митреска 3 то место
  4. Ване Ацески 3 то место
  5. Марио Конески 3 то место
  6. Христијан Бунески 3 то место
  7. Мартин Тошески 3 то место

На овие првенства настапија околу 150 натпреварувачи од сите клубови од Македонија.

„Одлични борби прикажаа и децата Ана Марија Конеска и  Димитар Дебрешлиоски, но не изборија место на пиедесталот“, велат од клубот и додадаат: „Во ЏК Санкаку -Прилеп сме задоволни со остварените резултати и продолжуваме со настапи на државно и меѓународно ниво.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО