Сеишин со 9 трофеи на „Трофејот на Никшиќ“ (ФОТО)

Џудо клубот Сеишин со 9 натпреварувачи освои 9 медали – 2 златни, 3 сребрени и 4 бронзени на се одржа 11.Меѓународен турнир во џудо „Трофеј Никшиќ 2019″ во Никшиќ, Црна Гора, во организација на ЏК Оногошт.

Медалите ги освоија:

Кадети:

1.Валентин Димитриоски златен -90 кг

2.Јован Најдоски златен +90 кг

3.Кристијан Тошески сребрен +90 кг

4.Антонио Талески сребрен -73 кг

5.Бојан Мојсоски бронзен -73 кг

6.Стефан Талески бронзен -81 кг

Кадетки:

1.Теодора Димеска сребрен -48 кг

2.Марија Талеска бронзен -48 кг

Пионери:

1.Димитри Џокоски бронзен -60 кг

Стручниот тим на Сеишин е задоволен од остварените резултати и во следниот период активностите ќе ги насочи кон пподготовки за меѓународните турнири кои претстојат во државата и странство

На овој турнир учество зедоа вкупно 290 натпреварувачи од 32 клубови, 7 држави – Македонија, Србија, Хрватска, Словенија, Косово, Босна и Херцеговина и домаќинот Црна Гора.

.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО