Сеишин освои 15 медали на Државните џудо првенства за пионери и сениори

60

На Државните првенства во џудо за пионери и сениори, на кои настапија околу 160 натпреварувачи, Сеишин од Прилеп, кој беше и домаќин на шампионатот, освои се 15 медали – 2 златни, 7 сребрени и 6 бронзени.

Во пионерска конкуренција медалите ги освоија:

1.Борис Џагадуроски -38 кг – 1-во место

2.Андреј Мирчески -38 кг – 2-ро место

3. Даниел Каралиоски -34 кг – 3-то место

4 Никола Магдески -55 кг – 1-во место

5.Сеадин Ристемоски -66 кг – 2-ро место

6. Михаил Димоски -73 кг – 3-то место

7. Андреј Сотироски +73 кг – 2-ро место

8.Теа Настоска -32 кг – 2-ро место

Сениори:

9. Антонио Талески -73 кг – 3-то место

10.Кристијан Тошески -100 кк – 3-то место

11.Марио Цинцароски +100 кг – 2-ро место

12.Јован Најдоски +100 кг – 3-то место

13.Теодора Димеска -48 кг – 2-ро место

14.Марија Талеска -48 кг – 3-то место

15.Александра Најдоска +78 кг – 2-ро место.