Седум медали за џудоките на Миоки на Државното првенство за кадети (ФОТО)

227

На Државното првенство за кадети/ки во Кавадарци џудистите на Миоки освоија 7 медали – 3 златни, 3 сребрени и 1 бронзен.

Освојувачи не медалите се:

Ива Богдановска -52 кг злато

Џенифер Реино -57 кг злато

Георгина Блажеска -48 кг сребро

Азра Заими -52 кг бронза

Харбин Ахмети -81 кг злато

Арбен Сејди -66 кг сребро

Давид Петкоски +90 кг сребро

Одличен настап имаа Марко Панчевски, Петар Давчев и Ханија Друштинац.