Седма последователна победа за Понсинибио и го предизвика шампионот Вудли (ВИДЕО)

Сантијаго Понсинибио (Аргентина) победи во седмиот последователен меч за УФЦ откако го нокаутира Нил Магни (САД) на првиот истпориски настан во Аргентина. Средбата се очекуваше со голем интерес, а локалните навивачи го поздравија нивниот љубимец како Бог.

Понсинибио не им остана должен и од првите неколку секунди започна со нападите. Тој му ја размачка левата нога на Американецот со брутални лоукикови. Во втората рунда, Магни го погоди во главата со стапалото Понсинибио. Средбата беше запрена, но лекарот му даде шанса на Аргентинецотда ја продолжи борбата.

https://twitter.com/FightDisciples/status/1064055707224424449?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1064055707224424449&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportal.bg%2Fnews.php%3Fnews%3D756603

Во четвртата рунда Магни веќе потскокнуваше со едната нога на болка и тешко одеше. Понсинибио  го користи вистинскиот момент и со жестоко десно кроше го нокаутира својот ривал.

По финалниот удар на гонгот Јужноамериканецот ја фрли ракавицата кон шампионот во полусредна категорија Тајрон Вудли и се закни дека ќе го нокаутира.

.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО