Се враќа ли Виталиј Кличко ва рингот?

209

Vitalij gradonacalnik

Братот на поранешниот светски шампион Владимир Кличко – Виталиј може да се врати на рингот. Таквите гласини се појавија во Украина пред неколку дена, а 44-годишниот актуелен градоначалник на Киев требаше лично да одговори дали може тоа се случи.

 Постариот од браќата Кличко беше изненаден од спортското прашање на прес-конференција за проблемите на украинската престолнина.

 „Не. Тука имам голема одговорност и мојата работа не го дозволува тоа“, изјави Кличко, кој ја заврши кариерата во 2013 година.