Се договара Прохаска да биде резерва на Блахович-Тешеира

Вториот во полутешка категорија на УФЦ, Јиржи Прохаска, може да биде замена во борбата за титулата помеѓу Јан Блахович и Гловер Тешеира, која ќе го предводи УФЦ 266 на 4 септември. Чехот ќе биде достапен доколку било кој од нив испадне од средбата од која било причина.

„Во тек се преговори со УФЦ дека ќе бидам резерва во случај некој да не успее да се бори. Во моментов разговараме за ова со УФЦ, па ќе видиме. Би сакал да ја искористам оваа можност“, рече Прохаска.

28-годишниот Чех водеше две борби под покровителство на УФЦ, нокаутирајќи ги поранешните кандидати за појас во тешка категорија Волкан Оздемир и Доминик Рејес. Неговиот настап импресионираше многу луѓе и тие веднаш го рангираа меѓу предизвикувачите за титулата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО